dopomoga.gov.md 👈
DONEAZĂ AICI PENTRU REFUGIAȚII DIN UCRAINA • DONATE HERE FOR THE REFUGEES FROM UKRAINE • ПОЖЕРТВУЙТЕ ТУТ ДЛЯ БІЖЕНЦІВ З УКРАЇНИ

Infrastructura rutieră

Filters
Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale își propune să construiască un sistem rutier integrat și modern care să consolideze competitivitatea în țările UE și CSI, și să fie capabil să facă față noilor tendințe de creștere durabilă și incluziune. Primul pas către acest obiectiv este asigurarea unei infrastructuri care funcționează bine, prin:
  1. Reabilitarea, modernizarea și extinderea rețelei de drumuri naționale;
  2. Stabilirea unui mecanism durabil de finanțare pentru întreținerea drumurilor publice și majorarea responsabilității de administrare a acestora;
  3. Îmbunătățirea securității drumurilor.
Prin politica rețelei transeuropene de transport, țara noastră își propune să construiască o rețea eficientă de infrastructură de transport la standarde UE. Programele și inițiativele de finanțare ale UE pun la dispoziție sprijin financiar pentru următoarele drumuri care implementează TEN-T:
  • Drumul M5- Frontiera cu Ucraina - Criva - Bălți - Chișinău - Tiraspol - frontiera cu Ucraina
  • Drumul M2 - sectoarele de centura mun. Chișinău
  • Drumul M1 - Frontiera cu România - Leuşeni - Chişinău - Dubăsari - frontiera cu Ucraina
  • Drumul M3 - Chişinău - Comrat – Giurgiuleşti - frontiera cu România
Astăzi, infrastructura fizică a Republicii Moldova este de peste 10.670 km de drumuri publice, dintre care peste 5.900 km sunt drumuri naționale, 3.700 km sunt drumuri regionale, și 1 070 km sunt drumuri publice situate în stânga Nistrului. 
 
 
 
 

Documente de politici, acte legislative și normative: