dopomoga.gov.md 👈
DONEAZĂ AICI PENTRU REFUGIAȚII DIN UCRAINA • DONATE HERE FOR THE REFUGEES FROM UKRAINE • ПОЖЕРТВУЙТЕ ТУТ ДЛЯ БІЖЕНЦІВ З УКРАЇНИ

Noutăți

Guvernul a aprobat o nouă componență a Consiliului Național de Planificare a Teritoriului

septembrie 07, 2022 | #constructii-si-urbanism

Cabinetul de miniștri a aprobat, astăzi, modificarea componenței Consiliului Național de Planificare a Teritoriului (CNPT). Modificarea este operată în contextul recentei restructurări a administrației publice centrale de specialitate, prin care au fost redistribuite domeniile de activitate între ministere. Prin aceasta, va fi asigurată funcționalitatea Consiliului în elaborarea Planului de amenajare a teritoriului național și a planurilor de amenajare a teritoriilor regionale. 

 

Astfel, proiectul de hotărâre prevede includerea în componența CNPT a secretarilor de stat, conform domeniilor de competență ale ministerelor în care activează, și a factorilor de conducere ai autorităților administrative centrale. De asemenea, din componența acestuia vor face parte și conducători ai agențiilor și altor autorități din domeniul amenajării teritoriului și urbanismului. 

Președinția și secretariatul Consiliului Național de Planificare a Teritoriului vor fi asigurate de către Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale.

Precizăm că printre atribuțiile Consiliului Național de Planificare a Teritoriului se numără coordonarea activității autorităților publice centrale și locale în vederea elaborării documentației de urbanism și amenajare a teritoriului, asigurarea colaborării intersectoriale în domeniu, monitorizarea valorificării mijloacelor financiare alocate pentru elaborarea Planului de amenajare a teritoriului național și a planurilor de amenajare a teritoriilor regionale. CNPT a fost instituit prin Hotărâre de Guvern, în ianuarie 2017.  

Proiectul poate fi consultat aici