dopomoga.gov.md 👈
DONEAZĂ AICI PENTRU REFUGIAȚII DIN UCRAINA • DONATE HERE FOR THE REFUGEES FROM UKRAINE • ПОЖЕРТВУЙТЕ ТУТ ДЛЯ БІЖЕНЦІВ З УКРАЇНИ

Noutăți

Discuții privind dezvoltarea domeniului transporturilor cu oficiali europeni, la Bruxelles

noiembrie 10, 2023 |

Secretarul de stat în domeniul transporturi, Mircea Păscăluță, împreună cu o echipă de specialiști de la Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale și Autoritatea Aeronautică Civilă,  se află în vizită de lucru la Bruxelles. Deplasarea este organizată în contextul reuniunii Comisiei Mixte în domeniul aviației și are în agendă mai multe întâlniri cu oficiali europeni în domeniul transporturilor.
 

 

La întrevederea cu reprezentantul Comisiei Europene pentru Mobilitate și Transport din cadrul DG MOVE, Alain Baron, și cu Directorul pentru Investiții, Inovații și Transport Sustenabil, Herald Ruijters, discuțiile s-au referit la oportunitățile de dezvoltare și interconectare a sistemelor naționale de transport cu cele Europene, dar și la proiectele de infrastructură finanțate în cadrul Mecanismului Connecting Europe Facility și Solidarity Lines. Totodată, s-a discutat despre etapele de derulare a activităților și au fost stabiliți pașii ce urmează a fi coordonați în contextul pregătirii pentru apelul CEF 2024.

În conversația cu Filip Negreanu Arboreanu, Șeful de Cabinet al Comisarului european pentru transport, Adina Vălean, accentul a fost pus pe intenția de a stabili un Dialog la Nivel Înalt pe Domeniul Transportului, pentru a impulsiona discuțiile și suportul țării noastre în aspirațiile de modernizare a sistemului de transporturi.

O altă întrevedere la care discuțiile au fost axate pe situația din domeniul transportului aerian a fost desfășurată cu Raúl Medina, Directorul General EUROCONTROL. ”Susținerea țărilor membre prin aprobarea fondului de solidaritate voluntară este extrem de importantă pentru Moldova în asigurarea păstrării serviciilor de navigație aeriană la un nivel corespunzător de siguranță”, a subliniat secretarul de stat Mircea Păscăluță în cadrul întâlnirii.

Delegația Republicii Moldova a exprimat mulțumiri oficialilor europeni pentru suportul necondiționat acordat țării noastre, inclusiv pentru deschiderea procesului de negocieri privind aderarea țării noastre la Uniunea European, la recomandarea Comisiei Europene.