dopomoga.gov.md 👈
DONEAZĂ AICI PENTRU REFUGIAȚII DIN UCRAINA • DONATE HERE FOR THE REFUGEES FROM UKRAINE • ПОЖЕРТВУЙТЕ ТУТ ДЛЯ БІЖЕНЦІВ З УКРАЇНИ

Noutăți

Viziunea strategică de dezvoltare a municipalui Bălți, discutată în cadrul unei ședințe la ADR Nord

septembrie 09, 2022 | #dezvoltare-regionala

Dezvoltarea municipiului  Bălți în următorii cinci ani se va realiza în baza Programului de accelerare a dezvoltării municipiului Bălți în calitate de pol de dezvoltare (2023-2028). Versiunea preliminară a Programului a fost discutată de reprezentanți ai Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, în cadrul unei ședințe a grupului de lucru pentru elaborarea acestuia, organizată de ADR Nord.

 

 

Participanții la ședință au subliniat că Programul este o premieră pentru țara noastră, iar scopul acestuia este să sprijine consolidarea rolului municipiului Bălți în calitate de important pol de dezvoltare. De asemenea, acesta va fi un instrument pentru atragerea investițiilor, pentru  promovarea unei mai bune conectivități naționale și internaționale, dar și pentru sprijinirea schimbărilor structurale a economiei locale.

Programul de accelerare a dezvoltării municipiului Bălți urmează să fie definitivat în scurt timp, iar după ce vor fi derulate procedurile necesare, acesta urmează să fie aprobat prin Hotărâre de Guvern.

Evenimentul a fost organizat cu suportul proiectului „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova” (MSPL) și Solidarity Fund PL în Moldova. Proiectul MSPL este finanțat de Ministerul German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ) și implementat de GIZ Moldova în parteneriat cu Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale al Republicii Moldova.