dopomoga.gov.md 👈
DONEAZĂ AICI PENTRU REFUGIAȚII DIN UCRAINA • DONATE HERE FOR THE REFUGEES FROM UKRAINE • ПОЖЕРТВУЙТЕ ТУТ ДЛЯ БІЖЕНЦІВ З УКРАЇНИ

Noutăți

Secretarul de stat Mircea Păscăluță a participat la cea de-a III-a Reuniune a Comitetului mixt de aviație UE-Moldova

noiembrie 13, 2023 | #transport

Secretarul de stat în domeniul transporturi, Mircea Păscăluță, împreună cu o delegație a Republicii Moldova, a participat la cea de-a III-a Reuniune a Comitetului mixt de aviație UE-Moldova și prima în format fizic, desfășurată la Bruxelles zilele trecute.

 

Comitetul mixt de aviație a inclus reprezentanți ai țărilor membre UE, ai Comisiei Europene, membri ai DG MOVE și ai Agenției Europene de Siguranță a Aviației, dar și operatori aerieni europeni. 

Progresele înregistrate la capitolul transpunerii reglementărilor UE, fluxul de pasageri care călătoresc din și spre Aeroportul Internațional Chișinău, dar și planul de dezvoltare al aeroporturilor au fost unele dintre temele de discuție de pe agendă. 

Mircea Păscăluță a exprimat recunoștința față de suportul și încrederea acordate de UE în parcursul european al Republicii Moldova și a reiterat efortul comun în implementarea reformelor. În mod special, secretarul de stat a definit decizia Comisiei UE ca un nou impuls pentru accelerarea ritmului reformelor în domeniul transporturilor, orientate spre integrarea pieței de transport Moldova-UE, bazată pe valori și legături comune. 

”Unul dintre obiectivele majore ale Guvernului și misiunea noastră principală, împreună cu colegii de la Autoritatea Aeronautică Civilă constă în dezvoltarea și promovarea politicii de stat în domeniul aviației civile în Republica Moldova în scopul menținerii unui nivel optim de siguranță aeronautică și oferirea unor servicii de calitate pentru cetățeni”, a menționat secretarul de stat.

La rândul lor, reprezentanții DG MOVE au apreciat progresele înregistrate de către Republica Moldova în ceea ce privește transpunerea legislației, alinierea la cerințele Uniunii Europene și rezultatele recentelor audituri de securitate.