dopomoga.gov.md 👈
DONEAZĂ AICI PENTRU REFUGIAȚII DIN UCRAINA • DONATE HERE FOR THE REFUGEES FROM UKRAINE • ПОЖЕРТВУЙТЕ ТУТ ДЛЯ БІЖЕНЦІВ З УКРАЇНИ

Noutăți

Republica Moldova a obținut statut de observator la Tratatul de instituire a Comunității Transporturilor

noiembrie 16, 2022 | #transport

La Bruxelles, a avut loc o reuniune ministerială a Tratatului de instituire a Comunității Transporturilor în cadrul căreia, Republica Moldova a obținut, alături de Ucraina și Georgia, statutul de observator în cadrul comunității transporturilor. Ședința a fost prezidată de comisarul european pentru transporturi, Adina Vălean.

 

În cadrul intervenției sale video, vicepremierul Andrei Spînu a menționat că obținerea statutului de observator ne aduce cu un pas mai aproape de standardele și valorile UE. 

„Am ales un drum pe care Republica Moldova demult îl năzuiește, dar abia în ultimul an și jumătate a început să realizeze lucruri concrete. Beneficiile acestei decizii sunt unele importante pentru țara noastră. În calitate de membru observator, Moldova va putea beneficia de asistență tehnică pentru transpunerea legislației UE în legislația națională, care ne va ajuta în accelerarea procesului de accedere în UE”.

Tratatul de instituire a Comunității Transporturilor reprezintă o comunitate de transport între UE și cele 6 țări din Balcanii de Vest în sud-estul Europei, Albania, Bosnia și Herțegovina, Macedonia de Nord, Kosovo, Muntenegru și Serbia.