dopomoga.gov.md 👈
DONEAZĂ AICI PENTRU REFUGIAȚII DIN UCRAINA • DONATE HERE FOR THE REFUGEES FROM UKRAINE • ПОЖЕРТВУЙТЕ ТУТ ДЛЯ БІЖЕНЦІВ З УКРАЇНИ

Noutăți

Perspectivele de cooperare moldo-islandeze în domeniul energetic discutate la MIDR

decembrie 01, 2022 | #energie

Secretarul de stat pe domeniul energetic, Constantin Borosan, s-a întâlnit astăzi cu ambasadorul Republicii Islanda în Republica Moldova, cu sediul la Moscova, Árni Þór Sigurðsson, însoțit de alți oficiali din cadrul ambasadei, precum și cu reprezentanți ai sectorului energetic din țara noastră.

 

În cadrul ședinței, diplomații au prezentat informații privind sectorul energetic al Islandei în particular valorificarea energiei geotermale. 

În context, Constantin Borosan, a trecut în revistă măsurile de valorificare a surselor regenerabile de energie în Republica Moldova, precum și perspectivele de cooperare în domeniul energetic dintre cele două state.

Întrevederea s-a desfășurat în contextul platformei de cooperare a proiectului Global Cleantech Innovation Programme in Moldova, inițiată în 2021 în cadrul căreia au loc ședințe cu reprezentanții Ambasadelor acreditate în Republica Moldova, pentru sincronizarea activităților cu privire la implementarea proiectelor în sectorul energetic.