dopomoga.gov.md 👈
DONEAZĂ AICI PENTRU REFUGIAȚII DIN UCRAINA • DONATE HERE FOR THE REFUGEES FROM UKRAINE • ПОЖЕРТВУЙТЕ ТУТ ДЛЯ БІЖЕНЦІВ З УКРАЇНИ

Noutăți

Locuitorii din Soroca vor avea acces îmbunătățit la servicii calitative de sanitație

martie 22, 2023 | #dezvoltare-regionala

Pentru îmbunătățirea accesului populației la apă și sanitație, astăzi, la Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale au fost semnate două acorduri care vor contribui la îndeplinirea acestui deziderat.

 

Astfel, în scopul realizării Proiectului „Securitatea aprovizionării cu apă și sanitație în Moldova” a fost semnat Acordul de suport pentru implementarea subproiectelor investiționale a Proiectului sus numit, între Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Oficiul Național de Dezvoltare Regională și Locală, și Agențiile de Dezvoltare Regională Nord, Sud și UTA Găgăuzia. 

Al doilea document semnat, astăzi, este Acordul de Cooperare ce a fost semnat între  Oficiul Național de Dezvoltare Regională și Locală, Agenția de Dezvoltare Regională Nord și Primăria mun. Soroca, pentru implementarea proiectului „Construirea stației de epurare și a infrastructurii de canalizare în municipiul Soroca”.

„Subproiectul investițional pentru Construcția stației de epurare din Soroca, reprezintă o prioritate pentru Republica Moldova, fapt care va crește nu doar calitatea serviciilor prestate și va reduce gradul de poluare a apelor din rîul Nistru, dar va ameliora și comunicarea cu partenerii externi reieșind din importanța transfrontalieră a rîului Nistru”, susține Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Lilia Dabija.

Costurile totale estimate pentru proiect sunt de circa 9.9 milioane de euro, bani oferiți de Banca Mondială. Menționăm că Unitatea de Implementare a Proiectului creată în cadrul Oficiul Național de Dezvoltare Regională și Locală deja lucrează asupra dezvoltării specificațiilor tehnice ale proiectului.

La final, Lilia Dabija a urat succes tuturor părților implicate, și a solicitat efort maxim pentru realizarea tuturor sarcinilor: „Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale în calitate de entitate responsabilă pentru implementarea proiectului la nivel național, va monitoriza și va acorda suportul necesar pentru realizarea acțiunilor planificate”.