dopomoga.gov.md 👈
DONEAZĂ AICI PENTRU REFUGIAȚII DIN UCRAINA • DONATE HERE FOR THE REFUGEES FROM UKRAINE • ПОЖЕРТВУЙТЕ ТУТ ДЛЯ БІЖЕНЦІВ З УКРАЇНИ

Noutăți

Guvernul a aprobat modificarea Programului privind repartizarea mijloacelor Fondului Rutier pentru anul 2023

noiembrie 08, 2023 | #infrastructura-drumurilor

Executivul a aprobat, la inițiativa Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, modificări la Programul privind repartizarea mijloacelor Fondului Rutier pentru întreținerea și reparația drumurilor publice naționale în anul 2023.

 

Acestea prevăd redistribuirea mijloacelor Fondului rutier în funcție de necesitățile Programului și alocarea mijloacelor suplimentare, în sumă de 105,6 milioane de lei.

Astfel, pentru întreținerea de rutină a drumurilor pe timp de vară a fost majorat volumul mijloacelor financiare cu circa 36,9 mil. de lei, iar pentru întreținerea drumurilor publice naționale pe timp de iarnă, în particular, pregătirea stocurilor de materiale antiderapante, suma a fost majorată cu 8,4 mil. de lei. Totodată, pentru executarea lucrărilor de întreținere periodică a sistemului de siguranță rutieră, suma a fost mărită cu 12,7 mil. de lei.

În același timp, pentru finalizarea proiectelor de reparație capitală a drumurilor naționale și a unor poduri, sunt alocate mijloace suplimentare în valoare de circa 45 mil. de lei. De asemenea, resurse suplimentare sunt alocate pentru executarea lucrărilor de proiectare, evaluare a drumurilor și podurilor, procurarea terenurilor, în sumă de 20,5 mil. de lei.

Modificările vor contribui la utilizarea eficientă a mijloacelor financiare alocate pentru Fondul rutier în anul 2023, inclusiv la realizarea lucrărilor necesare pentru pregătirea drumurilor naționale către sezonul de iarnă 2023-2024.