dopomoga.gov.md 👈
DONEAZĂ AICI PENTRU REFUGIAȚII DIN UCRAINA • DONATE HERE FOR THE REFUGEES FROM UKRAINE • ПОЖЕРТВУЙТЕ ТУТ ДЛЯ БІЖЕНЦІВ З УКРАЇНИ

Noutăți

Gala Moldova ECO Energetică și-a desemnat câștigătorii ediției 2022

noiembrie 25, 2022 | #energie

Cinci inițiative de proiect în domeniul utilizării și promovării energiei regenerabile și a eficienței energetice au fost premiate la Gala Moldova ECO Energetică, ediția 2022. 

 

În deschiderea ceremoniei de premiere, vicepremierul Andrei Spînu, a declarat că experiența pe care o trăim în aceste zile este o lecție clară că Moldova trebuie să facă o schimbare radicală în sectorul energetic. 

„Îmi doresc ca aceste idei să fie implementate pe viitor în țara noastră astfel încât să nu mai fim dependenți de un singur furnizor de energie. Eu contez pe ideile voastre. Contez că vom începe să consumăm energia mult mai responsabil și vom investi mai mult în proiecte de eficiență energetică. Energeticienii vor schimba soarta acestei țări. Îmi doresc ca inginerii şi tinerii cu deschidere către inovații să se regăsească în funcții de decizie și să contribuie la tranziția spre un sector energetic competitiv și durabil."

La concursul din acest an, și-au depus dosarele 15 participanți, la următoarele categorii:

  • eficiență energetică;

  • energia regenerabilă;

  • utilizarea eficientă a apei;

  • clădiri eco/verzi;

  • transport eco/eco.

Competiția Moldova ECO Energetică s-a desfășurat în perioada 10 august – 10 septembrie curent și are drept scop susținerea celor mai importante inițiative în producerea, transmiterea, distribuția şi consumul eficient de energie, în implementarea, dezvoltarea şi promovarea tehnologiilor moderne, precum și a inovațiilor în domeniu.

Printre câștigătorii competiției se numără întreprinderi și  persoane fizice, care urmează să participe la Concursul internațional organizat la Viena, de Organizația Națiunilor Unite pentru Dezvoltare Industrială, în cadrul căruia vor concura cu startup-uri din 10 țări unde este implementat acest concept.