dopomoga.gov.md 👈
DONEAZĂ AICI PENTRU REFUGIAȚII DIN UCRAINA • DONATE HERE FOR THE REFUGEES FROM UKRAINE • ПОЖЕРТВУЙТЕ ТУТ ДЛЯ БІЖЕНЦІВ З УКРАЇНИ

Noutăți

Familiile defavorizate vor primi gratuit convertoare pentru conectarea la televiziunea digitală terestră

martie 02, 2022 | #infrastructura-de-comunicatii

Familiile beneficiare de ajutor social vor putea depune, în perioada 15 aprilie - 20 mai 2022, o cerere pentru a primi gratuit convertoare pentru televiziunea digitală terestră. O hotărâre în acest sens a fost adoptată astăzi de Cabinetul de miniștri.

Punerea în aplicare a prevederilor proiectului va oferi familiilor posibilitatea recepționării mai multor posturi TV, cu o calitate mai bună a imaginii și a sunetului. Documentul vine să asigure tranziţia la televiziunea digitală terestră, în condițiile în care, de la 1 mai 2022 va fi sistată emisia programelor TV în format analog.

Modalitatea de acordare a convertoarelor se face în baza cererilor solicitanților la asistentul social comunitar, iar listele cu persoanele înregistrate vor fi examinate și acceptate de asistenții sociali și aprobate de către vicepreședinții raioanelor, iar în cazul municipiilor, de viceprimarii pe probleme sociale.

Pentru dotarea gratuită cu convertoare a familiilor beneficiare de ajutor social, în bugetul de stat pentru anul 2022 au fost prevăzute mijloace financiare în sumă de 4,5 milioane de lei.

Proiectul poate fi consultat aici https://bit.ly/3MjHYVG