dopomoga.gov.md 👈
DONEAZĂ AICI PENTRU REFUGIAȚII DIN UCRAINA • DONATE HERE FOR THE REFUGEES FROM UKRAINE • ПОЖЕРТВУЙТЕ ТУТ ДЛЯ БІЖЕНЦІВ З УКРАЇНИ

Noutăți

Apel pentru elaborarea Studiului de fezabilitate a instalațiilor noi de înaltă eficiență de producere a energiei termice și electrice pentru Termoelectrica

noiembrie 24, 2022 |

În cadrul celui de-al doilea Proiect de îmbunătățire a eficienței sistemului de alimentare centralizată cu energie termică (PIESACET-2), finanțat de Banca Mondială, a fost publicată solicitarea de expresii de interes (prima etapă de selectare a unei companii de consultanță) pentru servicii de consultanță în vederea elaborării Studiului de fezabilitate pentru instalații noi de înaltă eficiență de producere a energiei termice și electrice pentru Termoelectrica S.A.

 

Elaborarea studiului de fezabilitate reprezintă următorul pas pentru pregătirea unor investiții importante de modernizare a infrastructurii energetice a țării – construirea unei centrale noi moderne de cogenerare de înaltă eficiență, care să devină principala sursă de producere a energiei termice pentru mun. Chișinău și o importantă sursă de producere a energiei electrice în sistemul energetic național. 

În cadrul Studiului, urmează să fie examinate diferite tehnologii moderne, soluții de combustibili, tehnologii complementare. De asemnea, vor fi elaborate modele energetice, tehnice, economice și financiare pentru a fi identificată soluția optimă și strategia de investiții, propuse spre implementare.

Construirea unei noi centrale de cogenerare de înaltă eficiență, care să înlocuiască instalațiile existente, va juca un rol important în asigurarea securității energetice a țării și dezvoltarea sistemului energetic național. În același timp, va contribui la dezvoltarea sistemului de termoficare din mun. Chișinău și asigurarea eficientă și fiabilă cu energie termică a consumatorilor.

Termenii de referință pentru elaborarea Studiului de fezabilitate pot fi găsiți AICI