dopomoga.gov.md 👈
DONEAZĂ AICI PENTRU REFUGIAȚII DIN UCRAINA • DONATE HERE FOR THE REFUGEES FROM UKRAINE • ПОЖЕРТВУЙТЕ ТУТ ДЛЯ БІЖЕНЦІВ З УКРАЇНИ

Noutăți

ANTA va primi suport din partea USAID în elaborarea metodologiei de calcul pentru serviciile prestate

ianuarie 13, 2023 | #transport

Agenția Națională Transport Auto (ANTA) va primi suport din partea Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) în elaborarea metodologiei de calcul pentru serviciile prestate, dar și pentru promovarea proiectelor de acte normative.

 

Secretarul de stat Mircea Păscăluță a avut o întâlnire cu reprezentanții Programului de reforme Instituționale și Structurale în Republica Moldova (MISRA) al USAID, experți economici, pentru a stabili domeniile de suport în elaborarea metodologiei de calcul pentru serviciile prestate de ANTA și  Agenția Navală a Republicii Moldova (ANRM), dar și pentru elaborarea/îmbunătățirea actelor normative care vor eficientiza activitatea acestor instituții.   

În cadrul ședinței a fost prezentat expertul USAID, care se va ocupa nemijlocit de sarcinile stabilite și au fost discutate aspecte ce urmează a fi luate în considerare, precum termenii de executare, metodele de conlucrare etc.

Secretarul de stat a menționat că acest suport este foarte necesar. ,,ANTA și ANRM prestează diferite servicii pentru transportul de marfă și pasageri, iar cu sprijinul expertului delegat, serviciile prestate de Agenție vor avea un preț corect și argumentat”, a subliniat Mircea Păscăluță.

Suportul vine din partea USAID prin intermediul Programului MISRA în cadrul căruia vom beneficia de asistență tehnică pentru a îmbunătăți domeniul de activitate al ANTA și serviciile prestate de aceasta.