dopomoga.gov.md 👈
DONEAZĂ AICI PENTRU REFUGIAȚII DIN UCRAINA • DONATE HERE FOR THE REFUGEES FROM UKRAINE • ПОЖЕРТВУЙТЕ ТУТ ДЛЯ БІЖЕНЦІВ З УКРАЇНИ

Noutăți

Agenda de cooperare în domeniul energetic, discutată la Bruxelles de către secretarul de stat Constantin Borosan

noiembrie 16, 2022 | #energie

Secretarul de stat în domeniul energetic, Constantin Borosan, efectuează în aceste zile o vizită de lucru la Bruxelles. În decursul aflării sale în capitala UE, secretarul de stat a avut întrevederi cu Directorul general adjunct al Directoratului pentru Energie al Comisiei Europene, Mechthild Wörsdörfer și cu Stefano Grassi, Șeful de cabinet al Comisarului European pentru Energie, Kadri Simson, precum și cu conducerea ENTSO-E.

 

Agenda discuțiilor a fost axată pe situația actuală privind livrările de energie electrică și gaze naturale în Republica Moldova și potențialele evoluții ulterioare. În particular, au fost trecute în revistă măsurile adoptate pentru consolidarea securității energetice a țării, precum și acțiunile întreprinse pentru reducerea consumului de energie și rezultatele obținute în urma implementării acestora.

În mesajele transmise, oficialii europeni au reiterat deschiderea și disponibilitatea pentru a sprijini țara noastră în atenuarea impactului negativ al crizei energetice și fortificarea sectorului energetic.